Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire a furturilor la Centrul de Zi „Speranța”
Poliția Satu Mare  - Joi, 5 Octombrie 2017

Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului a fost tema celei de a treia zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, campanie națională aflată la cea de a XIII- a ediție.

Polițiștii sătmăreni au continuat acțiunile preventive, miercuri, iar grupul țintă al informărilor fiind cel al persoanelor vârstnice, a căror vulnerabilitate la infracțiunile de furturi din locuințe și înșelăciuni este mai ridicată.

La primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire și proximitate au fost prezenți în Piața de Vechituri din Satu Mare unde, peste 200 de cetățeni au primit broșuri din campania recent lansată ,,Hoții sunt creativi, fii preventiv!” și au avut ocazia, totodată, să interacționeze cu polițiștii și să-și clarifice anumite întrebări legate de siguranța locuinței și de cea personală.


În aceeași zi a fost organizată și susținută de către polițiști o întâlnire cu persoanele vârstnice care frecventează Centrul de zi Speranța al Organizației Caritas Satu Mare.

Polițiștii le-au prezentat participanților noile metode utilizate de infractori în comiterea furturilor din locuințe, precum și modalitățile concrete prin care pot contribui pensionarii la creșterea siguranței în comunitate, prin aplicarea principiilor supravegherii reciproce a vecinătății.

Pe lângă materialele informative puse la dispoziția celor prezenți, beneficiarii Centrului de Zi Speranța au primit și un cadou simbolic din partea polițiștilor cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie, în semn de apreciere și respect față de seniorii comunității noastre.

Tags: actiune prevenire  furturi  centru de zi  politisti  varstnici  
1402 vizite
Distribuie pe